Zuiderweg

Plan opstellocatie 40 trams
Terrein Zuiderweg in Rijswijk

Sinds 2015 is HTM in het bezit van een stuk grond in Rijswijk aan de Zuiderweg. Op deze locatie wil HTM binnen enkele jaren een opstellocatie voor trams realiseren. De procedures zijn daarvoor gestart in samenwerking met de gemeente Rijswijk. Op deze site willen we omwonenden en andere belanghebbenden zo goed mogelijk informeren over het proces, het ontwerp van de opstellocatie en - als alle vergunningen rond zijn - natuurlijk de bouwfase.

Voorontwerp opstellocatie Zuiderweg 

Rapport buurtonderzoek

Rapport Omwonendenonderzoek Opstellocatie Zuiderweg - Delta Marktonderzoek.pdf 1 MB

HTM informeert, editie mei 2018

Krant A3 v3.pdf 4 MB

locatiestudie

Locatiestudie opstellocatie.pdf 52 kB

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Corporate Communicatie van HTM, bereikbaar via zuiderweg@htm.nl Laat u gerust uw telefoonnummer achter als u iemand persoonlijk wilt spreken, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. 

Meest gestelde vragen


Wat is de functie van een opstellocatie?

Het stallen van trams in de open lucht voor de inzet van de dagelijkse dienstregeling, kleine reparaties en schoonmaak.


Waarom heeft HTM deze locatie op het oog ?
Deze locatie ligt in een ander gedeelte van ons verzorgingsgebied dan de bestaande opstellocaties en remises. Daarmee kunnen we flexibeler en efficiënter zijn in het verplaatsen van trams.


Hoe wordt het geluid beheerst?
Met een maximale snelheid van 15 km/uur op het terrein, een geluidswand die voldoende geluidwering geeft om binnen de norm te blijven (is door omgevingsdienst Haaglanden goedgekeurd) én smeersystemen in de bochten.


Hoeveel trams worden er gestald?

Er gaan geruchten over de stalling van 100 trams. Dit is onjuist. Het voorontwerp laat zien dat er maximaal 40 trams gestald kunnen worden.


There is not much printable on this page.