Rijswijkse Landingslaan - Vrijebanselaan

Van4 november 2019
Tot1 december 2019

Lift - en schift werkzaamheden

HTM laat vanaf 4 november tot 30 november 2019 werkzaamheden uitvoeren aan haar sporen op de Rijswijkse Landingslaan en Vrijenbanselaan op het grensgebied van Den Haag en Rijswijk. Een deel van de tramsporen op deze locatie zijn door veelvuldig gebruik aan vervanging toe. Het andere deel wordt niet vervangen, maar wel middels een zogenoemde ‘lift en schift’ - methode opgetild, onderhouden en weer bevestigd, waardoor de baan er voor de komende jaren weer goed en uitgebalanceerd bij ligt. Het grootste gedeelte van de uit te voeren werkzaamheden vindt ‘s nachts plaats, omdat de tram op dit traject anders gehinderd wordt of helemaal niet kan rijden.

 

Duur van de werkzaamheden

Voor de nachtelijke werkzaamheden heeft HTM vergunning verkregen van de Gemeente Den Haag en de gemeente Rijswijk. De nachtelijke werkzaamheden vinden plaats tussen 01.00 uur en 05.00 uur. Met name de weersomstandigheden kunnen ertoe leiden dat er niet gewerkt kan worden en dat de geplande werkzaamheden verschuiven. Daarnaast kunnen andere onvoorziene omstandigheden tot verschuiving leiden. Op deze website kunt u de actuele planning volgen.

 

Aard van de werkzaamheden

Deze werkzaamheden bestaan o.a. uit het uitgraven van de sporen, lift en schift-werk, verwijderen en aanleggen nieuwe sporen, las- en slijpwerk. Hierdoor kan er sprake zijn van overlast in de vorm van geluid en licht. Wij doen ons uiterste best de overlast voor de omgeving te beperken, maar kunnen overlast niet geheel voorkomen. Wij vragen u om begrip hiervoor.

De grasbaan tussen de sporen wordt voorafgaand aan de werkzaamheden verwijderd. Deze wordt na de werkzaamheden weer opnieuw aangebracht.

 

Bereikbaarheid

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de bereikbaarheid van de locaties en straten rondom het werkgebied. Wel zal één nacht de fietsoversteek ter hoogte van de skatebaan in Ypenburg worden afgesloten.

 

Informatie

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kunt u doen via onze website www.htm.nl/klantenservice of te bellen naar 0900 – 4864636. Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 7.00 uur - 22.00 uur en in het weekend tussen 9.00 uur – en 22.00 uur. Tijdens de werkzaamheden in de nacht zijn wij na 22.00 uur te bereiken op: 070-3717030.