Harstenhoekplein

Van7 maart 2017
Tot10 maart 2017

Testen sporen

Sinds 1,5 jaar rijdt HTM met nieuwe stadstrams. Sinds kort ook op tramlijn 9. Omdat deze trams op steeds meer lijnen de oude trams gaan vervangen, hebben wij ook stallingsruimte nodig voor de nieuwe trams. De remise aan het Harstenhoekplein is hier enkele jaren geleden al voor aangepast. Alleen de route ernaar toe, door de Harstenhoekstraat en langs de Harstenhoekweg, is nog niet geschikt gemaakt voor deze nieuwe trams. Omdat we later dit jaar 12 nieuwe trams in deze remise willen gaan stallen, gebruiken we de maand maart om een aantal testritten uit te voeren. Met deze testritten kunnen we precies zien of er nog aanpassingen nodig zijn om de nieuwe trams via deze route te laten rijden.

 

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 6 maart rijden wij 3 tot 5 nachten met de nieuwe trams door de Harstenhoekstraat naar de remise en weer terug. In de laatste week van maart doen wij dit nog 1 dag. Wij testen tijdens deze momenten hoe het voertuig zich gedraagt op de huidige rails en of er nog zaken naast de rails moeten worden aangepast. 

Wat betekent dit voor de omgeving?

De beperkte snelheid die in dit gebied geldt, zal ook voor de nieuwe trams worden gehandhaafd. Wel verschillen de nieuwe trams aanzienlijk van de oude, bijvoorbeeld in uiterlijk en geluid bij het optrekken. Wij verwachten dat dit best even wennen is – ook als de testritten geslaagd zijn en de nieuwe trams definitief in deze remise gestald gaan worden. Maar verder verandert er niet veel. We blijven straks op dezelfde tijden met trams in- en uitrijden. Wel zal het aantal passerende trams iets verminderen.

 

Informatie

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het HTM Contactcentrum is u graag van dienst (Op werkdagen te bereiken van 7.00 -22.00 uur en in het weekend van 9.00 – 22.00 uur via 0900-4864636 (gebruikelijke belkosten). 

Tijdens de testritten kunt u na 22.00 uur en tot 07.00 uur, contact opnemen met 070-3717000 (centrale bijsturing).