Goudenregenstraat/Laan van Meerdervoort

Van29 januari 2017
Tot1 maart 2017

Las- en slijpwerkzaamheden

HTM laat binnenkort werkzaamheden uitvoeren aan de tramsporen in de Goudenregenstraat en de bocht met de Laan van Meerdervoort. Dit heeft een flinke impact op de omgeving. 

 

Wat gaat er gebeuren?
De tramsporen op het knooppunt Goudenregenstraat/Laan van Meerdervoort krijgen een nieuwe laag metaal, omdat ze versleten zijn door het vele gebruik. Het aanbrengen van deze nieuwe laag en het slijpen ervan gebeurt ’s nachts door lassers, vanwege de veiligheid voor voorbijgangers en de doorstroming van al het verkeer op deze locatie. Met elke tram die over dit knooppunt rijdt, slijt het spoor een stukje. Uiteindelijk slijt het spoor zover dat de wielen van de tram niet meer optimaal in de groef van de rails passen. Dit heeft nadelige gevolgen, zoals meer geluid voor de omgeving en ook het risico op ontsporing. Vandaar dat het nodig is het spoor regelmatig te onderhouden. Dit doen wij gedurende het hele jaar, op plekken die eerder zijn gesleten dan andere. We hebben de tramsporen op dit knooppunt onderzocht en ervoor gekozen dit knooppunt nu in zijn geheel aan te pakken. Wij verwachten met deze aanpak het komende jaar minder vaak onderhoud te moeten uitvoeren, wat voor u minder overlast betekent. Ook kunnen wij het slijtageproces beter in de hand houden, waardoor er ook aanzienlijk minder tussentijdse herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Wat betekent dit voor de omgeving?
De werkzaamheden duren in totaal 13 nachten en voeren we uit in de periode van 29 januari 2017 t/m 1 maart 2017. De tijd waarin we werken ligt tussen 00.00 uur en 07.00 uur. De aanvang en duur van de werkzaamheden berusten op een inschatting. Met name de weersomstandigheden (nachtvorst, veel regen) kunnen ertoe leiden dat er niet volgens planning gewerkt kan worden en dat de werkzaamheden verschuiven. Op deze pagina kunt u de meest actuele planning volgen.

Overlast
We zijn ons ervan bewust dat deze werkzaamheden gevolgen kunnen hebben voor uw nachtrust. Bij deze werkzaamheden kan er sprake zijn van overlast in de vorm van geluid en licht. Wij doen ons uiterste best om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Desondanks kunnen we dit niet geheel uitsluiten. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Informatie
Heeft u vóór de werkzaamheden vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het HTM Contactcentrum is u graag van dienst (Op werkdagen te bereiken van 7.00 -22.00 uur en in het weekend van 9.00 – 22.00 uur via 0900-4864636 (gebruikelijke belkosten). Ook kunt u gebruik maken van het reactieformulier. Tijdens de werkzaamheden kunt u na 22.00 uur en tot 07.00 uur, ook in het weekend, contact opnemen met 070-3717000 (centrale bijsturing).