E-lijn tussen Nootdorp en Leidschenveen

Van1 juli 2017
Tot28 juli 2017

Spoorvernieuwing

HTM laat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de sporen op de E-lijn tussen Nootdorp en Leidschenveen. De eerste periode zullen er voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden aan kunstwerk Goliath over snelweg A12. Deze werkzaamheden vinden ’s nachts plaats op de volgende data:          
Za/zo nacht 01/02-07-2017 van 23:00 – 07:00 uur
Za/zo nacht 15/16-07-2017 van 23:00 – 07:00 uur  

Daarnaast zal er in de hieronder aangegeven periode continue (24 uur per dag) aan het spoor gewerkt worden, waarbij de E-lijn buiten dienst wordt genomen:

Vr/za nacht 22 juli van 23:00 uur tot en met vrijdag 28 juli 05:00 uur.   

De aanvang en duur van de werkzaamheden berusten op een inschatting. Met name de weersomstandigheden kunnen ertoe leiden dat er niet gewerkt kan worden en dat de geplande werkzaamheden verschuiven. Daarnaast kunnen andere onvoorziene omstandigheden tot verschuiving leiden. Houdt u daarom deze website in de gaten.

Aard van de werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van oud spoor en ballast, het opnieuw aanbrengen van spoor en ballast, lassen en herstellen van spoorligging door middel van groot mechanisch gereedschap. In verband met de werkzaamheden kan er sprake zijn van overlast in de vorm van geluid en licht. Wij doen ons uiterste best om geluids- en eventuele andere overlast te beperken.   De nachtelijke werkzaamheden vinden plaats tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Voor nachtelijke werkzaamheden heeft HTM vergunning verkregen van de Gemeente Den Haag.    

Bereikbaarheid

De werkzaamheden vinden plaats in de metrobaan. Ter hoogte van de kruising Roeleveenseweg en Molenpolderstraat  komen rijplaten te liggen, zodat het werkmaterieel vanaf de parkeerplaats en weg de metrobaan in kunnen rijden. De in- en uitritten hebben geen gevolgen voor de bereikbaarheid van de wijk.  Ook zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk bouwmateriaal via het spoor wordt vervoerd in plaats van met vrachtwagens door de wijk.  

Veiligheid

HTM doet tijdens de werkzaamheden al het mogelijke om de overlast te beperken en de veiligheid te bewaken. Toch blijft het werkterrein een gevaarlijke plek voor kinderen. U doet er verstandig aan uw kinderen hierop te wijzen.   

Informatie

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons Contactcentrum bereiken via https://www.htm.nl/klantenservice/vraag,-opmerking,-klacht-of-schade/. Of bellen met: 0900-48 64 636 (werkdagen van 07.00 – 19.00 uur, gebruikelijke belkosten). Tijdens de werkzaamheden kunt u bellen met 070-374 9149 (tussen 19.00 uur en 07.00 uur, doordeweeks en in de weekenden).