Delftselaan - De Heemstraat - Monstersestraat

Van19 augustus 2019
Tot30 september 2019

Vervanging tramrails

HTM laat van 19 augustus tot 29 september 2019 werkzaamheden uitvoeren aan haar sporen op de Delftselaan, De Heemstraat en Monstersestraat in Den Haag. De tramsporen op deze locaties zijn door veelvuldig gebruik aan vervanging toe. Een deel van de uit te voeren werkzaamheden vindt ‘s nachts plaats, omdat de tram op dit traject anders gehinderd wordt of helemaal niet kan rijden. Ook kan bij een deel van de werkzaamheden overdag de veiligheid van de medewerkers en weggebruikers niet genoeg worden gegarandeerd.

 

Duur van de werkzaamheden

Voor de nachtelijke werkzaamheden heeft HTM vergunning verkregen van de Gemeente Den Haag (voor vergunning klik hier  ODW997681929452344808.pdf.) De nachtelijke werkzaamheden vinden plaats in de nachten van maandag 19 augustus tot en met woensdagnacht 11 september 2019 tussen 23.00 uur en 07.00 uur. Met name de weersomstandigheden kunnen ertoe leiden dat er niet gewerkt kan worden en dat de geplande werkzaamheden verschuiven. Daarnaast kunnen andere onvoorziene omstandigheden tot verschuiving leiden. Op deze website kunt u de actuele planning volgen.

 

Aard van de werkzaamheden

Deze werkzaamheden bestaan o.a. uit: Verwijderen bovenleiding, doorslijpen rails, uithijsen oude spoorstaven en in een container laden voor afvoer, uithijsen en inbouwen nieuwe rails, storten onder- en bovenlaag beton, aanbrengen rijdraad en lassen rails. Hierdoor kan er sprake zijn van overlast in de vorm van geluid en licht. Wij doen ons uiterste best de overlast voor de omgeving te beperken, maar kunnen overlast niet geheel voorkomen. Wij vragen u om begrip hiervoor.

 

Bereikbaarheid

De werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van de locaties en straten rondom het werkgebied. De verkeersomleiding wordt ter plaatse aangegeven door middel van verkeersborden. 

Voor de PDF-versie van deze kaart, klik hier voor de vergunning van de gemeente Den Haag 

ODW6617338974361504496.pdf.

In dit bestand staan alle beschikbare kaarten van de omleidingsroute en deze zijn ook te vergroten.  

 

Vanaf 23 aug tot 2 september wordt er een omleiding ingesteld voor tram 6, 11 en 12. Meer informatie hierover staat binnenkort op onze website www.htm.nl

 

Veiligheid

HTM doet tijdens de werkzaamheden al het mogelijke om de veiligheid te bewaken. Toch blijft het werkterrein een gevaarlijke plek, met name voor kinderen. U doet er verstandig aan uw kinderen hierop te wijzen.

 

Informatie

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kunt u doen via onze website www.htm.nl/klantenservice of door te bellen naar 0900 – 4864636. Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 7.00 uur - 22.00 uur en in het weekend tussen 9.00 uur – en 22.00 uur.