Ons vervoer

GTL en nieuwe stadstram

Tram

Al ruim 150 jaar rijden onze trams in Den Haag en de regio. Onze trams zijn uitgerust met de nieuwste techniek om onze reizigers snel en comfortabel naar hun bestemming te brengen. De trams van HTM horen bij het stadsbeeld van Den Haag en zijn herkenbaar voor alle inwoners en bezoekers van de stad. 

Met de rood-beige GTL tram en de grijs-rode nieuwe stadstram rijden we in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Nootdorp, Delft, Wateringse Veld en Leidschenveen-Ypenburg. Met onze wit-blauwe lightrail voertuigen RandstadRail reis je comfortabel van Den Haag naar Zoetermeer en van Leidschendam naar Delft. 

Bus

Al ruim 90 jaar rijden de HTM bussen in de stad Den Haag en de regio. Vandaag de dag rijden we alleen nog met lage vloers aardgasbussen, die een geringe uitstoot van schadelijke stoffen hebben en onze reizigers  veilig, comfortabel en betrouwbaar vervoeren. Met acht buslijnen vervoeren we ruim 50.000 reizigers per dag.  

Veilig reizen met HTM

Veiligheid  is bij HTM een eerste vereiste. Dagelijks banen de trambestuurders en buschauffeurs van HTM zich samen met automobilisten, fietsers en voetgangers een weg door het drukke wegverkeer in Den Haag en omgeving. Met iets meer dan 4.000 ritten per dag leggen zij gemiddeld zo’n 37.000 km af. Tijdens een gemiddelde rit zijn er wel tot 40 momenten waarop de bestuurder of chauffeur door zijn ingreep een aanrijding voorkomt. HTM besteedt veel aandacht aan veiligheid in het verkeer. Defensief rijden is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot trambestuurder of buschauffeur. 

Daarnaast zijn onze voertuigen uitgerust met de nieuwste technieken om de veiligheid van onze reizigers te waarborgen.  Bijvoorbeeld de camera’s in de voertuigen en de inrichting van onze trams en bussen, die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.

veilig reizen
There is not much printable on this page.