Prestaties Tram

Op deze pagina vindt u informatie over de belangrijkste cijfers rond de prestaties van HTM in het tramvervoer. Op deze manier ziet u in één oogopslag hoe we het doen in de Haagse regio. Deze informatie is bestemd voor iedereen die is geïnteresseerd in HTM en bevordert de transparantie over onze prestaties.

  • Onder de definitie 'Reizigers' verstaan we het gemiddelde aantal mensen dat per werkdag instapt in al onze trams.
  • Het onderdeel 'Ritten uitval' laat het aandeel van de vooraf afgesproken tramritten zien dat niet is gereden. De norm is dat HTM minimaal 99,6% van de afgesproken ritten rijdt, wat neerkomt op maximaal 0,4% rituitval (de rode lijn in de grafiek).
  • Bij 'Ritten op tijd' staat het aandeel van de tramritten dat HTM op tijd heeft gereden. Een rit is op tijd als de tram niet te vroeg vertrekt en niet meer is vertraagd dan 120 seconden. HTM moet per maand minimaal 90% van de ritten op tijd rijden (de rode lijn in de grafiek).

 

Onderaan deze pagina geven we een korte toelichting op de cijfers, ontleend aan de maandelijkse rapportage aan onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

285,3 duizend
reizigers per werkdag in april
257.800
januari
275.200
februari
282.300
maart
285.300
april
0.23 %
ritten uitval in april
0.34%
januari
0.37%
februari
0.34%
maart
0.23%
april
0.4%
91.7 %
ritten op tijd in april
91.7%
januari
91.3%
februari
91.4%
maart
91.7%
april
90%

Toelichting cijfers april 2018

Reizigers

De maand april telde meer reizigers dan in maart en en fors meer dan in april vorig jaar. 

Rituitval

De oorzaken van de rituitval in de maand april zijn vooral te wijten aan (herhaal)storingen in de infrastructuur met name op Randstadrail. Ook is gebleken dat er ritten worden geregistreerd als uitgevallen, die in praktijk wel hebben gereden. Dit wordt nader onderzocht. Op 14 april was er een aanrijding tussen tram 17 en een bus van Connexxion en op 20 april was er op de route van tram 6 een gesprongen waterleiding waardoor tram 6 ruim een dag moest omrijden.

Ritten op tijd

Ook in de maand april lag het percentage van de op tijd gereden ritten ruim boven de norm van 90%. HTM werkt continu aan de verbetering van de punctualiteit om het te vroeg vertrekken zoveel mogelijk te voorkomen.