Prestaties Tram

Op deze pagina vindt u informatie over de belangrijkste cijfers rond de prestaties van HTM in het tramvervoer. Op deze manier ziet u in één oogopslag hoe we het doen in de Haagse regio. Deze informatie is bestemd voor iedereen die is geïnteresseerd in HTM en bevordert de transparantie over onze prestaties.

  • Onder de definitie 'Reizigers' verstaan we het gemiddelde aantal mensen dat per werkdag instapt in al onze trams.
  • Het onderdeel 'Ritten uitval' laat het aandeel van de vooraf afgesproken tramritten zien dat niet is gereden. De norm is dat HTM minimaal 99,6% van de afgesproken ritten rijdt, wat neerkomt op maximaal 0,4% rituitval (de rode lijn in de grafiek).
  • Bij 'Ritten op tijd' staat het aandeel van de tramritten dat HTM op tijd heeft gereden. Een rit is op tijd als de tram niet te vroeg vertrekt en niet meer is vertraagd dan 120 seconden. HTM moet per maand minimaal 90% van de ritten op tijd rijden (de rode lijn in de grafiek).

 

Onderaan deze pagina geven we een korte toelichting op de cijfers, ontleend aan de maandelijkse rapportage aan onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

280 duizend
reizigers per werkdag in december
268.000
september
263.000
oktober
279.000
november
280.000
december
0.41 %
ritten uitval in december
0.45%
september
0.29%
oktober
0.46%
november
0.41%
december
0.4%
90.9 %
ritten op tijd in december
92.6%
september
92%
oktober
90.2%
november
90.9%
december
90%

Toelichting cijfers december 2017

Reizigers

In de maand december hebben, net als in september, oktober en november, twee grootschalige omleidingen (Hollands Spoor en Grote Kerk) invloed gehad op het aantal reizigers. Desalniettemin is het aantal reizigers in december 2017 vergelijkbaar met november 2016, maar fors gestegen ten opzichte van december vorig jaar.

 

Rituitval

De oorzaken van de rit uitval in de maand december zijn te wijten aan een bovenleidingprobleem bij de Wouwermanstraat, storingen aan het seinenstelsel Leyenburg, falen van wissel 810 bij Zoetermeer Centrum West en een aanrijding (tram 1 en tram 19).

Rituitval door de hevige sneeuwval op 10 en 11 december is buiten beschouwing gelaten. 

 

Ritten op tijd

Ook in de maand december lag het percentage van de op tijd gereden ritten ruim boven de norm van 90%. HTM werkt continu aan de verbetering van de punctualiteit om het te vroeg vertrekken zoveel mogelijk te voorkomen.