Prestaties Tram

Op deze pagina vindt u informatie over de belangrijkste cijfers rond de prestaties van HTM in het tramvervoer. Op deze manier ziet u in één oogopslag hoe we het doen in de Haagse regio. Deze informatie is bestemd voor iedereen die is geïnteresseerd in HTM en bevordert de transparantie over onze prestaties.

  • Onder de definitie 'Reizigers' verstaan we het gemiddelde aantal mensen dat per werkdag instapt in al onze trams.
  • Het onderdeel 'Ritten uitval' laat het aandeel van de vooraf afgesproken tramritten zien dat niet is gereden. De norm is dat HTM minimaal 99,6% van de afgesproken ritten rijdt, wat neerkomt op maximaal 0,4% rituitval (de rode lijn in de grafiek).
  • Bij 'Ritten op tijd' staat het aandeel van de tramritten dat HTM op tijd heeft gereden. Een rit is op tijd als de tram niet te vroeg vertrekt en niet meer is vertraagd dan 120 seconden. HTM moet per maand minimaal 90% van de ritten op tijd rijden (de rode lijn in de grafiek).

 

Onderaan deze pagina geven we een korte toelichting op de cijfers, ontleend aan de maandelijkse rapportage aan onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

271 duizend
reizigers per werkdag in oktober
224.000
juli
217.000
augustus
270.000
september
271.000
oktober
0.44 %
ritten uitval in oktober
0.25%
juli
0.26%
augustus
0.4%
september
0.44%
oktober
0.4%
91.2 %
ritten op tijd in oktober
90.8%
juli
92%
augustus
91.7%
september
91.2%
oktober
90%

Toelichting cijfers oktober 2018

Reizigers

De maand oktober telde meer reizigers dan in de maand september en meer dan in de vergelijkbare maand in 2017. In oktober liep de grote buitendienststelling voor tram 1 op de Scheveningseweg nog. Hierdoor is het aantal instappers op tram 1 lager en op tram 9 hoger. De instappers in het railvervangend busvervoer van lijn 31 en 61 zijn opgeteld bij de totalen van tram 1.

Rituitval

De oorzaken van de rituitval deze maand waren overwegend van materiële aard. Op 5 oktober was er een stroomstoring bij Laan van NOI, op 13 oktober een voertuigstoring bij CS en op 24 oktober een wisselstoring bij Leidschenveen.

Ritten op tijd

Ook in de maand september lag het percentage van de op tijd gereden ritten boven de norm van 90%. HTM werkt continu aan de verbetering van de punctualiteit om het te vroeg vertrekken zoveel mogelijk te voorkomen.