Prestaties Tram

Op deze pagina vindt u informatie over de belangrijkste cijfers rond de prestaties van HTM in het tramvervoer. Op deze manier ziet u in één oogopslag hoe we het doen in de Haagse regio. Deze informatie is bestemd voor iedereen die is geïnteresseerd in HTM en bevordert de transparantie over onze prestaties.

  • Onder de definitie 'Reizigers' verstaan we het gemiddelde aantal mensen dat per werkdag instapt in al onze trams.
  • Het onderdeel 'Ritten uitval' laat het aandeel van de vooraf afgesproken tramritten zien dat niet is gereden. De norm is dat HTM minimaal 99,6% van de afgesproken ritten rijdt, wat neerkomt op maximaal 0,4% rituitval (de rode lijn in de grafiek).
  • Bij 'Ritten op tijd' staat het aandeel van de tramritten dat HTM op tijd heeft gereden. Een rit is op tijd als de tram niet te vroeg vertrekt en niet meer is vertraagd dan 120 seconden. HTM moet per maand minimaal 90% van de ritten op tijd rijden (de rode lijn in de grafiek).

 

Onderaan deze pagina geven we een korte toelichting op de cijfers, ontleend aan de maandelijkse rapportage aan onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

 

306,2 duizend
reizigers per werkdag in mei
275.200
februari
282.300
maart
285.300
april
306.200
mei
306
0.42 %
ritten uitval in mei
0.37%
februari
0.34%
maart
0.23%
april
0.42%
mei
0.4%
91.1 %
ritten op tijd in mei
91.3%
februari
91.4%
maart
91.7%
april
91.1%
mei
90%

Toelichting cijfers mei 2018

Reizigers

De maand mei telde meer reizigers dan in de maand april en fors meer dan in mei vorig jaar. 

Rituitval

De oorzaken van de rituitval deze maand waren overwegend te wijten aan kleinere storingen van personele en materiële aard (o.a. meerdere meldingen ‘ten onrechte bezet spoor’). Ook is gebleken dat er ritten worden geregistreerd als uitgevallen, die in de praktijk wel hebben gereden; dit wordt verder uitgezocht. Op 1 mei was er een grote verstoring door een omgewaaide boom bij Leidschenveen. In dezelfde week was er een aanrijding met letsel waardoor tram 9 was gestremd. Op 8 mei waren er stremmingen/omleidingen op last van het bevoegde gezag.

Ritten op tijd

Ook in de maand mei lag het percentage van de op tijd gereden ritten boven de norm van 90%. HTM werkt continu aan de verbetering van de punctualiteit om het te vroeg vertrekken zoveel mogelijk te voorkomen.