Persbericht | Den Haag, 29 juni 2017
volgnummer 7

Zomerdienstregeling en werkzaamheden

Vanaf zaterdag 1 juli rijden de bussen en trams van HTM volgens een zomerdienstregeling. De zomerdienst duurt tot en met zondag 20 augustus. Ook worden deze zomer diverse projecten uitgevoerd, die gevolgen hebben voor tram en bus van HTM. De belangrijkste zijn:

Station Hollands Spoor – gevolgen voor tram 1, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en bus 18 en 26
De gemeente Den Haag start op 1 juli onder andere met de herinrichting van het Stationsplein. Deze en andere werkzaamheden rond het station Hollands Spoor duren tot en met 17 december 2017. Alle trams en bussen die langs station Hollands Spoor rijden, krijgen daarom een andere route. 

Spoorvervanging bij Ternoot – gevolgen voor trams 2, 3, 4 en 6

De tramsporen en het wissel worden vervangen op de kruising Ternoot en Beatrixkwartier. In het weekend van 1 en 2 juli zijn de routes van tram 2, 3, 4 en 6 daarom opgesplitst tussen station Den Haag Centraal en Laan van NOI.  

Werkzaamheden aan de perrons en halten in Zoetermeer – gevolgen voor tram 3
Tram 3 rijdt van maandag 3 juli tot en met zondag 20 augustus om in Zoetermeer. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan de perrons bij de halten in Zoetermeer. Tram 3 rijdt in die periode steeds in een richting langs de halten tussen Dorp en Stadhuis. Tram 4 rijdt de normale route.

Werkzaamheden aan het spoor bij Kerkplein – gevolgen voor tram 16
Van zaterdag 8 t/m vrijdag 21 juli vinden spoorwerkzaamheden plaats op het Kerkplein in Den Haag. Tram 16 wordt omgeleid via de route van tram 1. 

Alle informatie over de zomerdienstregeling en de gevolgen van werkzaamheden voor tram en bus van HTM is te vinden op www.htm.nl, de HTM app, en bij de HTM Servicepunten. Actuele reisinformatie volgen kan ook via twitter HTM_Reisinfo. Ook informeert HTM haar reizigers via flyers, promotieteams, haltevertrekstaten en DRIS-borden op de halten.