Nieuwsbericht | 29 maart 2017

Vervanging rails Kalvermarkt

Van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april worden de tramrails op de Kalvermarkt in Den Haag vervangen. De werkzaamheden zijn noodzakelijk omdat de rails aan vernieuwing toe zijn.  De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Het gevolg van de vervanging is dat tram 9, 15, 16 en 17 tijdelijk niet kunnen rijden over de Kalvermarkt. Tramhalte Kalvermarkt/stadhuis is dan tijdens de werkzaamheden buiten gebruik. Trams 9, 15, 16 en 17 rijden een alternatieve route in het centrum van Den Haag.

Maatregelen per tramlijn
Tram 9 rijdt in beide richtingen via de halten Bierkade, CS/Schedeldoekshaven en CS/Rijnstraat. 
Tram 15 rijdt richting Centrum via halten Bierkade, CS/Schedeldoekshaven, Weteringplein en vervolgens naar Nootdorp.
Tram 16 rijdt in beide richtingen via de halten Weteringplein, CS/Schedeldoekshaven en Centrum.
Tram 17 richting Centrum rijdt via halten Weteringplein, CS/Schedeldoekshaven, Bierkade en dan vervolgens via het Zieken terug naar Wateringen.  Vanwege de aangepaste route voor tram 17 vervallen tijdens de vervangingswerkzaamhedenhalte CS/Schedeldoekshaven richting Weteringplein, halte Weteringplein richting Rijswijkseplein en halte Rijswijkseplein richting station Hollands Spoor

Reizigers worden door HTM onder andere geïnformeerd via omroepberichten in de betreffende trams en op de halten in het centrum via de DRIS-borden. Op de halte Kalvermarkt zet HTM medewerkers in om reizigers te informeren over de reismogelijkheden. HTM adviseert reizigers om vooraf hun reis te plannen via www.htm.nl of de HTM-app.