Persbericht | Den Haag, 24 november 2017
volgnummer 13

Vertraging werkzaamheden Hollands Spoor: langere reistijden en gevolgen voor dienstverlening bij winterse omstandigheden

De gemeente Den Haag maakte op 23 november bekend dat de werkzaamheden rondom station Hollands Spoor vertraging hebben opgelopen. De op 3 juli 2017 ingestelde omleidingen voor tram en bus bij Hollands Spoor blijven daarom van kracht. Reizigers van HTM tram 1, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en bussen 18 en 26 moeten de komende maanden helaas nog rekening houden met een langere reistijd. 


De reden voor de vertraging van de werkzaamheden is dat één van de fundaties van de bovenleidingmasten die zo’n twintig jaar geleden door de gemeente zijn aangelegd niet bestand bleek tegen de trekkrachten van de nieuwe bovenleiding. De gemeente Den Haag gaat daarom uit veiligheidsoverwegingen alle zeven fundaties vervangen op het  tramviaduct bij het station. HTM begrijpt dat dit nodig is, maar betreurt dat haar reizigers nu langer te maken hebben met omleidingen.

Winterse omstandigheden
Het niet in gebruik kunnen nemen van de tramsporen bij Hollands Spoor heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer tijdens winterse omstandigheden. HTM stelt daarvoor een aangepaste dienstregeling op, die ingaat bij extreem winters weer. Nu HTM extra personeel en trams moet blijven inzetten voor de omleidingen rond Hollands Spoor, is dit van invloed op deze aangepaste dienstregeling. HTM bereidt zich echter hierop voor met als doel de reizigers in de regio Den Haag ook bij dergelijke weersomstandigheden toch openbaar vervoer te kunnen bieden.