Persbericht | Den Haag, 12 oktober 2017
volgnummer 10

Tram 16 rijdt andere route vanaf 14 oktober 2017

Vanwege spoorwerkzaamheden in de omgeving van de Grote Kerk in het centrum van Den Haag rijdt tram 16 vanaf zaterdag 14 oktober een andere route. Bus 76 vervangt een deel van de route van tram 16. De tramsporen tussen het Kerkplein en het Buitenhof worden vernieuwd. Dat is nodig zodat alle type trams van HTM er in geval van nood kunnen rijden. Deze vernieuwing van de tramsporen maakt onderdeel uit van de herinrichting van het Kerkplein door de gemeente Den Haag.

 

Andere route tram 16 tussen Statenplein en Buitenhof 
Tram 16 rijdt vanaf zaterdag 14 oktober niet meer langs het Kerkplein, maar een aangepaste route via de Eisenhowerlaan, Scheveningseweg en Kneuterdijk - de route van lijn 1. Vanaf de Kneuterdijk volgt tram 16 weer de normale route naar het eindpunt Wateringen. Deze omleiding duurt in ieder geval tot januari 2018. 

Vanaf zaterdag 14 oktober zet HTM bussen in als alternatief voor tram 16
Tussen 14 oktober en 12 november rijdt bus 76 vanaf het Statenplein via de Parkstraat naar station Den Haag Centraal en terug. Vanaf 13 november rijdt de bus tussen Statenplein en station Den Haag Centraal via de Torenstraat. Bij het Kerkplein komt dan een tijdelijke bushalte.

Vanaf januari 2018 wordt er gewerkt aan de Dagelijkse Groenmarkt, de Gravenstraat en het Buitenhof. Welke route tram 16 en vervangende bussen gaan rijden, maakt HTM later dit jaar bekend.

Reisinformatie
HTM adviseert reizigers die gebruik willen maken van tram 16 of bus 76 vooraf hun reis te plannen. Alle actuele reisinformatie is te vinden op www.htm.nl en via de HTM-reisapp.