Nieuwsbericht | 31 maart 2017

HTM pakt storingen lift halte Leidschenveen aan

HTM pakt de storingen van de hydraulische lift aan op de halte Leidschenveen door de lift te laten moderniseren. Eigenaar Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) financiert deze modernisering. Van 3 tot en met 7 april 2017 is de lift buiten werking vanwege de werkzaamheden. De halte Leidschenveen is hierdoor helaas niet toegankelijk voor reizigers met rolstoel, kinderwagen of rollator. HTM beheert liften en roltrappen die het eigendom zijn van gemeenten of de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Bij de aanleg van deze lift is ervoor gekozen om op deze zogeheten eilandhalte één liftvoorziening aan te leggen om beide perrons te bereiken. Voor reizigers met een beperking of kinderwagen kent deze halte hierdoor geen andere voorzieningen om de halte te bereiken.

 

Voor reizigers van HTM RandstadRail 3, 4 en de RET metro E-lijn, die afhankelijk zijn van deze lift omdat zij reizen met rollator of rolstoel, adviseert HTM dit reisalternatief:

·       Opstappen bij halte Leidschenveen: stap op tram 19 (richting Leidschendam/Leidsenhage) bij halte Leidschenveen op de Laan van Leidschenveen. Reis mee tot halte Leidsenhage en stap daar op tram 2 richting Kraayenstein. Stap uit bij halte Voorburg ’t Loo en stap daar op tram 3, 4 of metrolijn E.

·       Uitstappen bij halte Leidschenveen: stap uit bij halte Voorburg t Loo. Stap over op tram 2 richting Leidschendam/Leidsenhage tot halte Leidsenhage en stap daar over op tram 19 richting Delft Noord naar halte Leidschenveen. In plaats van halte Leidsenhage kan er ook één halte verder worden overgestapt op (het eilandperron) van halte HMC Antoniushove.

 

HTM informeert de reizigers via diverse communicatiemiddelen over deze reismogelijkheden.