Persbericht | Den Haag, 22 maart 2017
volgnummer 4

HTM introduceert digitaal kaartje in tram en bus

Vanaf 22 maart 2017 kunnen klanten van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM met een digitaal kaartje reizen in tram of bus. Zij kunnen het digitale kaartje met hun smartphone kopen in de nieuwe HTM Ticket app. Dit is handig voor mensen die geen OV-chipkaart of papieren kaartje gebruiken. Ook voor klanten die geen contant geld gebruiken is de HTM Ticket app een alternatief om makkelijk een digitaal kaartje te kopen. Met deze uitbreiding van betaalmogelijkheden vergroot HTM de service aan de reiziger. Bovendien vermindert het digitale kaartje het gebruik van contant geld voor het kopen van papieren kaartjes bij de trambestuurder of buschauffeur. Dit bevordert de veiligheid van de HTM-medewerkers omdat er minder contant geld in kas is.

 

De HTM Ticket app is nu gratis te downloaden in de Google Play store voor Android smartphones en de Apple store voor de iPhone. Na het downloaden en installeren van de app kan de klant kiezen uit een Uurnetkaart van 3,50 euro, een Dagkaart van 6,50 euro of een Kinder Dagkaart van 2,50 euro. Voordeel van het gebruik van de HTM Ticket app voor gezinnen, groepen of dagjesmensen is dat zij gezamenlijk op één smartphone kunnen reizen met verschillende digitale kaartjes. De prijzen zijn gelijk aan die van papieren kaartjes en bespaart de klant een bezoek aan de voorverkoopadressen. De betaling loopt via iDEAL of een creditcard. De klant hoeft na de aankoop en het activeren van het digitale kaartje geen verbinding meer te hebben met internet tijdens het reizen.

 

In de tram kaartjes kopen met contant geld blijft overigens mogelijk bij de kaartverkoop automaten in de wit-blauwe RandstadRail trams. Net als in de nieuwe grijs-rode stadstrams, waar in de kaartverkoop automaten bovendien met pinpas en creditcard kan worden betaald. Ook kunnen reizigers hun papieren kaartjes blijven kopen met contant geld bij de chauffeur in de HTM-bus, bij de trambestuurder in de oude beige-rode stadstram of in de voorverkoop. Uit veiligheidsoogpunt streeft HTM echter naar het volledig afschaffen van contant geld bij haar medewerkers in alle voertuigen.


HTM Ticket app

Klanten kunnen de app via deze links makkelijk vinden in de Google Play store voor Android smartphones: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.justride.htm en de Apple store voor de iPhone: https://appsto.re/nl/RxqHib.i