Persbericht | Den Haag, 14 maart 2017
volgnummer 2

Gratis Wifi op drukbezochte halten HTM

Het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM start op 1 februari 2017 een tweejarige proef met gratis Wifi op drukbezochte halten. Hiermee wil HTM de minuten wachttijd voor de reiziger veraangenamen. De reiziger kan bijvoorbeeld de websites van HTM of de HTM-app raadplegen voor actuele reisinformatie, zonder gebruik van de eigen databundel. Daarnaast krijgt de reiziger toegang tot internet met een redelijke snelheid vanaf zijn smartphone of tablet. HTM gaat de Wifi beschikbaar maken op ruim veertig drukbezochte halten .

Een halte heeft doorgaans twee perrons in twee rijrichtingen van de bus en/of tram. In sommige gevallen installeert HTM de Wifi alleen op het drukstbezochte perron. De eerste halten met Wifi zijn het Hobbemaplein en Station Hollands Spoor in Den Haag. Ook in Zoetermeer op de halte Oosterheem biedt HTM Wifi aan.

De Wifi netwerknaam wordt ‘HTM HALTE Wifi’. Nadat iemand verbinding maakt met het netwerk verschijnt een inlogpagina in het Nederlands en Engels. Na het inloggen blijft de toegang één uur geldig, waarna iemand opnieuw moet inloggen. HTM vangt eventuele storingsmeldingen op en zet deze door naar het bedrijf dat de internettoegang regelt.

De uitrol van het totale project duurt drie maanden. HTM onderzoekt de tevredenheid en het gebruik van de gratis Wifi gedurende de tweejarige proef.

GratisWifiophaltenHTM