Nieuwsbericht | 29 mei 2017

Campagne voor en door Raad van Kinderen

Onze Raad van Kinderen, 17 leerlingen uit groep 8 van de Haagse Max Velthuijsschool, heeft onderzocht hoe HTM een rol kan spelen in de verbinding tussen mensen in de stad. Niet alleen de letterlijke verbinding met tram en bus, maar ook de sociale verbinding. De kinderen hebben hier onderzoek naar gedaan en ons vervolgens advies gegeven. Eén van de ideeën van de kinderen was om met posters in de tram en een paar goede slogans de reizigers aandacht te vragen voor het gewenste gedrag in de tram. Gewoon de basis van vriendelijk zijn tegen elkaar, naar elkaar omkijken, de tram schoonhouden etc. Door wat meer vriendelijkheid over en weer kunnen we de sfeer in de tram goed houden, en is een tramrit veel meer dan een rit van A naar B.

We vinden het bijzonder dat deze kinderen na hun onderzoek, o.a. door interviews met reizigers, feilloos konden aangeven wat er tussen HTM-medewerkers en reizigers en reizigers onderling nodig is om die verbinding te maken. Daarom geven wij hen met deze campagne graag een stem!

Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, dat er op gericht is kinderen te laten participeren in het bedrijfsleven, zodat zij invloed kunnen uitoefenen op hun eigen toekomst.