Persbericht | Den Haag, 28 juni 2016
volgnummer 12

Zomerdienstregeling gaat in per 2 juli 2016

Wijzigingen voor tram en bus in de zomer 2016

Vanaf zaterdag 2 juli 2016 tot en met zondag 21 augustus rijden bussen en trams van HTM een zomerdienstregeling. Ook dit jaar werkt HTM tijdens de zomerperiode op verschillende plaatsen aan de rails waardoor enkele routes moeten worden aangepast. Voor alle trams en bussen gelden andere vertrektijden. 

Halte Bierkade weer in gebruik

Op 2 juli rijden tram 1, 5 (Strandexpress), 9 en 15 weer over het Zieken en het Spui en wordt de halte Bierkade weer in gebruik genomen. Tram 1 zal vanaf die datum niet meer stoppen op de halte CS/Schedeldoekshaven.

Laatste fase werkzaamheden HSE (Haags Startstation E-lijn)

De laatste fase van HSE gaat 1 juli van start. Op vrijdagavond 1 juli vanaf circa 21.30 uur rijden tram 3, 4 en metrolijn E  (komende vanaf Zoetermeer en Rotterdam) niet verder dan halte Leidschenveen. Tram 3 en 4 komende vanaf Loosduinen en De Uithof rijden dan niet verder dan station Den Haag Centraal. Reizigers kunnen vrijdagavond na 21.30 uur gebruik maken van HTM bus 63 tussen Den Haag Centraal en  Leidschenveen. In de zomer rijdt er een gratis pendeltram op maandag tot en met vrijdag tussen 5.30 uur tot 9.30 uur tussen Laan van NOI en station Den Haag Centraal. Deze tram is bedoeld voor reizigers uit Metro E die vanaf Laan van NOI verder willen reizen naar Den Haag Centraal. 

Werkzaamheden

Tijdens de zomer zijn er werkzaamheden op de Rijswijkseweg, Kneuterdijk, Zoetermeer Oosterheem, kruispunt Prinsegracht - Brouwersgracht en de tramtunnel. Reizigers van HTM worden over de gevolgen hiervan voor de betreffende bus- en tramlijnen apart op de hoogte gesteld.

HTM adviseert reizigers zich vooraf te informeren over actuele vertrektijden via onder andere de HTM-app,  www.htm.nl en twitter HTM_Reisinfo