Persbericht | Den Haag, 11 januari 2016
volgnummer 01

Werkzaamheden tramtunnel

Werkzaamheden tramtunnel; omleiding tram 2, 3, 4, 6
Het centrum van Den Haag en Centraal Station blijven bereikbaar. 

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de sporen in de tramtunnel. De tramtunnel - en daarmee ook de halten Grote Markt en Spui - is tijdens de werkzaamheden gesloten. De route van tram 2, 3, 4 en 6 wijzigt.

Tram 2

Tram 2 rijdt van beginpunt Kraayenstein naar halte Brouwersgracht. Daarna rijdt tram 2 een omleiding via de Jan Hendrikstraat, de Grote Kerk, het Spui, de Kalvermarkt naar de reguliere halte Centraal Station.
In Leidschendam rijdt tram 2 tijdelijk naar Leidschendam-Noord, dat ook het eindpunt is van tram 6. Tram 2 stopt dus niet bij halte MCH Antoniushove. Op tram 2 rijden vanwege de omleidingsroute door het centrum tijdelijk rood-beige trams. Deze trams hebben geen lage instap.

Tram 6

Tram 6 rijdt van beginpunt Leyenburg naar halte Brouwersgracht. Daarna net als tram 2 een omleiding via de Jan Hendrikstraat, de Grote Kerk, het Spui, de Kalvermarkt naar de reguliere halte Centraal Station en vervolgens verder richting eindpunt Leidschendam-Noord.
Tram 2 en 6 stoppen op de omleidingsroute bij de halten Gravenstraat, Centrum en Kalvermarkt-Stadhuis.

Tram 3 en 4

Tram 3 en 4 rijden de route in twee delen. Tram 3 rijdt tussen Loosduinen en de Brouwersgracht en tussen Centraal Station naar eindpunt Zoetermeer Centrum-West. Tram 4 rijdt van de Uithof naar Brouwersgracht en van Centraal Station naar Zoetermeer Javalaan.
Reizigers die gebruik maken van tram 3 en 4 moeten rekening houden met een extra overstap.

Reizigersinformatie

HTM adviseert reizigers voor actuele reisinformatie www.htm.nl, de HTM-app of twitter @HTM_Reisinfo te raadplegen. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.