Persbericht | Den Haag, 3 juni 2016
volgnummer 11

Reis gratis mee met de nieuwe stadstram van HTM

Zaterdag 4 juni zetten Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, gemeente Den Haag en HTM de nieuwe stadstram in de schijnwerpers. Iedereen mag die dag gratis reizen op tram 11 van station Hollands Spoor tot Scheveningen Haven.

Tussen 9.00 uur en 18.00 uur worden reizigers ludiek welkom geheten door speciale ontvangstteams in de tram. Ook ontvangen zij een verrassing op het eindpunt in Scheveningen.

Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten en HTM werken samen aan steeds beter openbaar vervoer, dat comfortabel, toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar is. De nieuwe stadstram van HTM maakt daar onderdeel van uit. Maar ook het vernieuwen van halten om gemakkelijk te kunnen instappen. Op 2 november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram op het traject van tram 2. Eén voor één werden de Randstadrailtrams vervangen. Inmiddels rijden de nieuwe trams ook op het traject van tram 11 en 17. 

Jaap Bierman, algemeen directeur HTM: “We zijn erg trots op de wijze waarop de nieuwe tram is geïntroduceerd. Hierbij stond zorgvuldigheid en veiligheid voorop. Deze werkwijze houden we vast. We kijken er naar uit om de stadstram op meerdere lijnen te introduceren, zodat steeds meer reizigers kunnen rekenen op een gelijkvloerse instap. Op 4 juni heten we speciaal de mensen die de nieuwe tram nog niet kennen van harte welkom!” 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Bel voor meer informatie MRDH Woordvoering 088-544 5165 of HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.