Persbericht | Den Haag, 25 april 2016
volgnummer 6

Nieuwe stadstram gaat rijden op tram 17; routes tram 16 en 17 wijzigen

Vanaf maandag 2 mei 2016 kunnen reizigers voor het eerst mee met de nieuwe stadstram van HTM op de route van tram 17 tussen Wateringen via Rijswijk naar Den Haag Korte Voorhout. De oude rood-beige trams worden op dit deel vervangen door nieuwe trams. De nieuwe stadstram is toegankelijk voor iedereen door de lage instap en veilig, betrouwbaar en duurzaam. Door de oude trams in een keer te vervangen door nieuwe trams, kunnen reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagen altijd rekenen op een gelijkvloerse tram. Verkeerswethouder René van Hemert van de gemeente Rijswijk is blij met de komst van de moderne stadstram: “Rijswijk ontvangt de nieuwe tram met open armen, reizen in en rond Rijswijk wordt nog prettiger.”

Rolstoeltoegankelijke halten

Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten en HTM werken samen aan steeds beter openbaar vervoer, dat comfortabel, toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar is. De nieuwe stadstram van HTM maakt daar onderdeel van uit. Maar ook het vernieuwen van halten om gemakkelijk te kunnen instappen en op een prettige manier te kunnen wachten op de tram. Behalve halte station Hollands Spoor (in beide richtingen) en eindpunt halte Korte Voorhout (alleen de uitstaphalte) zijn alle halten op het traject van tram 17 tussen Wateringen en Korte Voorhout toegankelijk voor reizigers met een rolstoel. Halte station Hollands Spoor wordt in de toekomst ook rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Routes tram 16 en 17 wijzigen

Voor zowel tram 16 als tram 17 betekent de komst van de nieuwe tram een verandering vanaf 2 mei 2016. Zo gaat tram 17 met nieuwe trams rijden tussen Wateringen via Rijswijk naar Den Haag Korte Voorhout.  Tram 16 blijft vanuit Wateringen dezelfde route rijden met de rood/beige trams tot het centrum van Den Haag en rijdt in plaats van tram 17 verder naar het Statenkwartier.

Stap voor stap

Op 2 november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram op het traject van tram 2. Een voor een werden de Randstadrailtrams vervangen door de nieuwe stadstram. Sinds januari van dit jaar wordt de dienstregeling van tram 2 uitgevoerd met alleen maar nieuwe stadstrams. Inmiddels rijden de nieuwe trams sinds begin maart ook op lijn 11 en vanaf 2 mei 2016 dus ook op lijn 17.

 

 

Noot voor de redactie – niet voor publicatie

Meer informatie? Bel met HTM Woordvoering, 070- 374 9494. Op www.htm.nl staat meer informatie over de wijziging van de routes van tram 16 en 17.