Persbericht | Den Haag, 25 februari 2016
volgnummer 04

Nieuwe stadstram gaat rijden op lijn 11

Nieuwe stadstrams vervangen in een keer de oude rood-beige trams op lijn 11

Vanaf maandag 7 maart 2016 kunnen reizigers voor het eerst mee met de nieuwe stadstram van HTM op de route van tram 11. In een keer worden de oude rood-beige trams vervangen door nieuwe trams. De nieuwe stadstram is toegankelijk voor iedereen door de lage instap en veilig, betrouwbaar en duurzaam. Door de oude trams in een keer te vervangen door nieuwe trams, kunnen reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagen met tram 11 altijd rekenen op een gelijkvloerse tram. 

Stap voor stap

Op 2 november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram op het traject van tram 2. Een voor een werden de Randstadrailtrams vervangen door de nieuwe stadstram. Sinds januari van dit jaar wordt de dienstregeling van tram 2 uitgevoerd met alleen maar nieuwe stadstrams. De ervaringen van zowel reizigers als trambestuurders zijn overwegend positief.

Ook halten langs de route tram 11 grotendeels aangepast

Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten en HTM werken samen aan steeds beter openbaar vervoer, dat comfortabel, toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar is. De nieuwe stadstram van HTM maakt daar onderdeel van uit. Maar ook het vernieuwen van halten om gemakkelijk te kunnen instappen en op een prettige manier te kunnen wachten op de tram. De halten Rijswijkseplein en Strandweg zijn niet rolstoeltoegankelijk vanwege hun ligging in een bocht. Medio dit jaar wordt de halte Groot Hertoginnelaan aangepast, en die bij station Hollands Spoor tijdens de herinrichting van het Stationsplein. 

Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Meer informatie? Bel met HTM Woordvoering, 070- 374 9494