Persbericht | Den Haag, 28 november 2016
volgnummer 16

HTM wint blije Reizigersprijs

Het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM heeft de Blije Reizigersprijs 2016 gewonnen met een oplossing die in de tram of bus verloren spullen snel terugbezorgt bij de eigenaar. Dit is een landelijke verkiezing van reizigers waarbij ruim tweeduizend unieke kiezers hun stem uitbrachten. De prijs wordt jaarlijks door de onafhankelijke organisatie Railforum uitgereikt voor de beste verbeteringen in het openbaar vervoer ter verhoging van het reisplezier.

HTM vindt gemiddeld zesduizend voorwerpen per jaar. Vaak zijn dat tassen, brillen en knuffels van onze kleinste reizigers. Maar er zijn ook bijzondere vondsten. Zoals een fiets, een pak Staatsloten en zelfs een kunstbeen. Als eerste openbaar vervoerbedrijf in Nederland gebruikte HTM een slimme combinatie van internet en logistiek om gevonden voorwerpen snel terug te vinden en te bezorgen bij de eigenaar. De reiziger heeft hierbij zelf de regie over het terugvinden van zijn voorwerp. Hij kan 24/7 online zien of het verloren voorwerp is teruggevonden. Dit gebeurt in drie eenvoudige stappen via de website www.htm.nl . Na een match tussen het voorwerp, de eigenaar en het eigendomsbewijs bezorgt HTM het verloren voorwerp zonder verzendkosten bij de eigenaar thuis. Die betaalt alleen een klein bedrag van vier euro administratiekosten.

Algemeen directeur Jaap Bierman van HTM: “We hechten veel waarde aan deze prijs omdat het een echte reizigersprijs is. Het snel terugbezorgen van verloren voorwerpen van onze reizigers heeft bij HTM een hoge prioriteit. Met deze werkwijze verdrievoudigen we voor de reiziger de kans op het terugkrijgen van zijn verloren voorwerp. Het is glashelder dat onze reizigers dit waarderen en daar zijn we trots op!”

HTM hield een pilot van een half jaar met het internetbedrijf iLost, specialist op het gebied van het terugbezorgen van gevonden voorwerpen. Deze prijs stimuleert HTM in het lopende onderzoek voor een uitbreiding van de serviceverlening aan reizigers met deze innovatieve oplossing.

gevonden voorwerpen