Persbericht | Den Haag, 8 februari 2016
volgnummer 03

Gevolgen werkzaamheden Haagse Station Erasmuslijn voor reizigers RandstadRail

Gevolgen werkzaamheden Haagse Station Erasmuslijn voor reizigers RandstadRail

Reizigers metrolijn E van RET moeten overstappen op Laan van NOI Extra drukte verwacht in de spitsuren voor tram 3 en 4 van HTM.

Reizigers RandstadRail moeten de komende maanden rekening houden met de gevolgen van de werkzaamheden aan het Haagse Startstation Erasmuslijn (HSE), die de aansluiting vormt op station Den Haag Centraal. Hierdoor kan Metrolijn E van RET niet verder rijden dan halte Laan van NOI. Reizigers van Metrolijn E kunnen daar over stappen op tram 3 of 4 van HTM. Reizigers van HTM tram 3 en 4 moeten in de spitsuren rekening houden met extra drukte tussen station Den Haag Centraal en Den Haag Laan van NOI. De werkzaamheden aan HSE duren naar verwachting tot augustus 2016.

Overstappen metrolijn E vanaf 12 februari
Op vrijdagavond 12 februari vanaf 23.00 uur starten de werkzaamheden voor de ombouw van Den Haag Centraal. Tram 3 en 4 van HTM rijden dan niet op het traject Den Haag Centraal – Leidschenveen. Metrolijn E, komende uit Rotterdam, rijdt tijdelijk niet verder dan Leidschenveen. Reizigers kunnen hier gebruik maken van de vervangende bus 63. Deze stopt vlakbij de vervallen tramhalten en rijdt vier keer per uur. Vanaf 13 februari rijdt Metrolijn E uit Rotterdam niet verder dan Den Haag Laan van NOI en moeten reizigers daar overstappen op tram 3 en 4.

Reizigerscommunicatie
Reizigers van tram 3 en 4 en de metrolijn E worden geïnformeerd via advertenties, de websites van HTM en RET, (digitale) informatieborden op halten/stations, en informatieteams en informatiemateriaal op halten/stations over de werkzaamheden en de reismogelijkheden tussen Laan van NOI en Den Haag Centraal. Vanaf donderdag 11 februari staan op de belangrijke overstapstations informanten en medewerkers van RET en HTM om reizigers te informeren en op weg te helpen.

Extra drukte in de spits
Vooral in de de ochtend- en avondspits wordt extra drukte verwacht. Daarom zet de HTM zoveel mogelijk gekoppelde trams in tijdens deze uren op de route van tram 4 tussen halten Javalaan Zoetermeer en de Monstersestraat Den Haag. Reizigers met een RET product op hun OV-chipkaart betalen niet extra voor de overstap op tram 3 en 4 van HTM tussen Laan van NOI en Den Haag Centraal omdat ze niet hoeven in- en uit te checken in tram 3 en 4 op dit traject. 

Actuele reisinformatie
Voor actuele reisinformatie kunnen reizigers terecht op www.htm.nl, de HTM_app, www.ret.nl en RET Real Time App.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494 of RET woordvoering 010-447 6777