Persbericht | Den Haag, 8 december 2015
volgnummer 35

Nieuwe dienstregeling

Nieuwe Jaardienst 2016

Op zondag 13 december 2015 gaat de nieuwe jaardienst 2016 in voor de trams van HTM. Dat betekent dat de tramlijnen een nieuwe dienstregeling krijgen. De vertrektijden kunnen wijzigen. De dienstregeling voor de bussen wijzigt niet per 13 december. 

Overige wijzigingen

Tram 1
Tram 1 stopt niet meer bij halte Wateringsevest. Het gebied rond de tramhalte Wateringsevest in Delft wordt opnieuw ingericht en is onderdeel van het Spoorzoneplan in Delft.

Tram 4
Tram 4 rijdt in de spits met dubbele voertuigen op het traject Zoetermeer Javalaan - Den Haag Monstersestraat. Meer capaciteit dus meer kans op een zitplaats.

Tram 9
Tram 9 rijdt weer de gebruikelijke route van Vrederust naar Scheveningen Noorderstrand. Tram 9 stopt dan niet meer bij halten CS-Schedeldoekshaven en Kalvermarkt-Stadhuis, maar zoals vanouds bij halte Centraal Station. De halte Cremerweg wordt opgeheven en de halten Stevinstraat en Circustheater worden samengevoegd tot één nieuwe halte: Circustheater. Deze halte komt ter hoogte van de Lourdeskerk. .

Bus 22 en 24
Op verzoek van de gemeente Den Haag is de halte Buitenhof per 13 december opgeheven. Reizigers van bus 22 en 24 kunnen vanaf 13 december in/uitstappen op de nabijgelegen halten Centrum of Kneuterdijk. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.