Persbericht | Den Haag, 17 augustus 2015
volgnummer 25

Einde zomerdienstregeling voor bus en tram

Vanaf maandag 24 augustus rijden de bussen en trams van HTM weer volgens de jaardienstregeling. Voor de meeste bussen en trams betekent dit dat de frequentie iets omhoog gaat. 

Tramroutes in het centrum

De gemeente Den Haag werkt aan de brug en kademuren van het Spui/Zieken. Dat betekent dat tram 1, 9, 15, 16 en 17 voorlopig de route blijven rijden langs de halten Weteringplein en CS/Schedeldoekshaven. Ook aan de parkeergarage onder het Korte Voorhout wordt nog steeds gewerkt. Tram 15, 16 en 17 blijven daardoor de huidige route over de Kalvermarkt rijden.

Laatste rit Strandexpress

Zondag 23 augustus rijdt de Strandexpress (tram 5) dit zomerseizoen voor het laatst. Vanaf zondag 30 augustus rijdt tram 15 in plaats van tram 5 weer op zondagen.

Route tram 9 ingekort vanwege werkzaamheden Koninginnegracht en Nieuwe Parklaan

HTM werkt aan de sporen en halten op de route van tram 9 om deze geschikt te maken voor de nieuwe stadstram. Vorig jaar is gewerkt aan het traject tussen Bosbrug en Javabrug, dit jaar wordt het deel tussen Javabrug en Circustheater aangepakt. Vanwege deze werkzaamheden rijdt tram 9 vanaf maandag 24 augustus alleen tussen Vrederust en Den Haag Centraal. Vanaf halte CS/Schedeldoekshaven rijdt bus 69 via Madurodam naar Scheveningen Noorderstrand.

Reizigersinformatie

HTM informeert de reizigers via onder andere omroepberichten in de tram, informatieborden op de halte, website en Twitter. Tijdelijk worden extra serviceteams ingezet om reizigers te informeren. Wij adviseren reizigers vooraf hun reis te plannen via www.htm.nl of gebruik te maken van de HTM App. Bellen met het HTM Contactcentrum kan ook op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur via 0900-4864636 (lokaal tarief). 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.