Persbericht | Den Haag, 11 mei 2015
volgnummer 19

De zomer in met HTM

Strandexpres naar Scheveningen

Vanaf donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) gaat de Strandexpress van HTM weer op zondag, en 2e Pinksterdag, rijden. De tram rijdt vanaf de P+R Hoornwijck naar Scheveningen Noorderstrand. Door de werkzaamheden bij het Zieken/Bierkade stopt de Strandexpress niet in het centrum van Den Haag. Reizigers die naar het centrum willen adviseren wij uit te stappen bij halte Den Haag Centraal en vandaar te voet of met tram 16 of 17 naar het centrum te reizen. Een retourticket voor de Strandexpress, inclusief parkeren, kost € 2,00 en is geldig voor maximaal vier personen. De Strandexpress rijdt tot en met 1 september. Het parkeerterrein ligt aan de Laan van Hoornwijck in Den Haag en wordt aangegeven vanaf de A4, de A12 en de A13. 

HTM 3 dagenkaart

Met de '3 Day The Haque Travelcard' is het mogelijk drie dagen lang rond te reizen met de trams van HTM en de bussen van HTMbuzz. Waarheen je maar wilt. Overstappen is toegestaan. Bijvoorbeeld van Zoetermeer naar het strand in Kijkduin, of van Delft naar hartje Den Haag. Je ontvangt bij het vervoerbewijs handige informatie over het reizen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Haag, Delft, Zoetermeer en Scheveningen. De '3 Day The Haque Travelcard' is een losse wegwerpchipkaart, waarmee je gewoon kunt in- en uitchecken in elke tram of bus. De '3 Day The Haque Travelcard' is onder andere verkrijgbaar bij de OV-servicepunten op Den Haag Centraal en station Hollands Spoor, de VVV Den Haag en bij enkele hotels in Den Haag

Met HTM naar Panorama Mesdag

Ter ere van het Mesdagjaar bieden HTM en Panorama Mesdag een combikaartje aan. Vervoer en toegangskaart kosten € 13,00 (normaal € 16,50). Kom naar een van de HTM Servicepunten en ga met HTM naar het grootste schilderij van Nederland. Panorama Mesdag is uitstekend bereikbaar met tram 1, bus 21 of bus 24. Vanaf de halte Mauritskade is het 200 meter lopen naar het museum. HTM heeft ook twee trams voor de rest van dit jaar omgetoverd tot Mesdagtram.

Met trein en bus of tram naar Madurodam of Scheveningen

De trein stopt er niet voor de deur, maar bus en tram van HTM wel. Sinds kort is het mogelijk om een treinkaartje te kopen met bestemming Madurodam of Scheveningen. Dat kan bij alle automaten van de NS op stations in heel Nederland of bij de balie op het station. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.