Persbericht | Den Haag, 18 februari 2014
volgnummer 02

Jaap Bierman nieuwe algemeen directeur HTM

Op 1 april 2014 treedt Jaap Bierman aan als nieuwe algemeen directeur HTM Personenvervoer en HTM Railinfra. Samen met alle andere HTM-medewerkers gaat hij zich volledig inzetten voor het realiseren van de ambities van HTM. Interim algemeen directeur Rob van Holten wordt president-commissaris bij HTM.
Jaap Bierman leidde het afgelopen jaar in opdracht van zowel ProRail als NS het gezamenlijke project ‘Spoorfilosofie’, waarin een aantal belangrijke richtinggevende keuzes voor deze twee organisaties zijn gemaakt. Daarvoor was Bierman werkzaam in verschillende directiefuncties bij Shell in binnen- en buitenland, en als consultant bij McKinsey. Jaap Bierman ziet uit naar zijn nieuwe functie: “Ik wil de komende maanden het bedrijf, de medewerkers en de reizigers van HTM leren kennen, en verheug me er zeer op gezamenlijk een stevige basis te bouwen voor de volgende 150 jaar HTM.” 

De achtergrond van Bierman bij NS en ProRail is niet toevallig. In oktober 2013 verkocht de gemeente Den Haag 49 procent van de aandelen in HTM Personenvervoer aan NS. Met de samenwerking tussen HTM en NS willen de partijen de continuïteit van de dienstverlening van de stadsvervoerder in de regio Haaglanden waarborgen. Voor de komende jaren staan meerdere investeringen gepland om het comfort van de reiziger nog verder te verhogen. Daarnaast viert HTM in 2014 het 150-jarig bestaan van de tram en worden nieuwe voertuigen in gebruik genomen.

Met ingang van 1 april 2014 bestaat de directie van HTM uit Jaap Bierman, algemeen directeur en Thomas Martin, financieel directeur. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.