Persbericht | Den Haag, 11 december 2014
volgnummer 33

HTM jaardienstregeling 2015

Op zondag 14 december 2014 gaat de nieuwe jaardienstregeling voor HTM en HTMbuzz in. Dat betekent dat de vertrektijden van de verschillende tram- en buslijnen worden aangepast. De jaardienst geldt voor een periode van een jaar met een onderbreking van de zomerdienstdienstregeling.

Extra ritten in de ochtendspits voor tram 1 en 2 

Om de drukte in de ochtendspits beter op te vangen voegen we op tram 1 en 2 twee extra ritten toe. Voor tram 1 zet HTM deze extra ritten in op het moment dat de drukste treinen aankomen op station Hollands Spoor. De extra trams rijden vanaf Station HS naar Scheveningen. Voor tram 2 worden twee extra ochtendritten ingezet tussen 7.50 uur en 8.10 uur tussen Kraayenstein en station Laan van NOI. 

Tram 9 rijdt weer vanaf 14 december 

De werkzaamheden op de Koninginnegracht zijn zover gevorderd dat tram 9 daar weer kan rijden. De halte Dr. Kuyperstraat is voor voetgangers echter nog niet bereikbaar en wordt vanaf 14 december iets verschoven richting Centraal Station. Er komt een tijdelijke halte ter hoogte van de Nieuwe Uitleg. Tram 29 en bus 69 worden met ingang van 14 december opgeheven. 

Nachtnet 

Nachtbus 5 rijdt voortaan ook naar Delft. 

Aangepaste dienstregeling in kerstvakantie 

In de kerstvakantie rijden de bussen en trams op werkdagen een aanpaste dienstregeling. Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag geldt een zondagse dienstregeling. Op oudejaarsdag vertrekken de laatste ritten van de bussen en trams rond 20.30 uur vanaf hun beginpunt. 

Nieuwe dienstregeling binnenkort verkrijgbaar 

Binnenkort zijn de nieuwe dienstregelingen van bus en tram weer gratis verkrijgbaar bij onze drie servicepunten: Station Hollands Spoor, Den Haag Centraal Station en Zoetermeer Centrum West. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: 
Bel voor meer informatie met HTM Woordvoering: 070 - 374 9494.