Nieuwsbericht | 17 oktober 2014

Grote werkzaamheden lijnbaan - Tram 2, 3, 4 en 6 worden omgeleid

In verband met noodzakelijke spoorvervanging op de Lijnbaan, ter hoogte van het MCH Westeinde, rijden tram 2, 3, 4 en 6 van donderdag 23 tot en met zondag 26 oktober een andere route. Tram 7 en 65 en bus 52 nemen delen van de tramroutes over.

Gedurende deze periode is de Lijnbaan niet toegankelijk voor openbaar vervoer: HTM heeft gekozen voor krachtige, maar daardoor korte en eenmalige overlast. HTM adviseert reizigers gedurende deze werkzaamheden hun reis vooraf te plannen en rekening te houden met een extra overstap en extra reistijd.

Gratis pendelbusje MCH Westeinde
Door de werkzaamheden is er ook geen openbaar vervoer mogelijk naar MCH Westeinde. HTM zet daarom een gratis pendelbusje in tussen halte Monstersestraat en halte Brouwersgracht. Op andere halten, waaronder de La Reyweg, is er voor reizigers van het pendelbusje helaas geen veilige in- en uitstapgelegenheid. Het pendelbusje stopt voor de ingang van het ziekenhuis en is bedoeld voor patiënten en bezoekers van het MCH Westeinde die slecht ter been zijn. Het busje rijdt iedere 15 minuten op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober tussen 8.00-20.00 uur en op zaterdag 25 en zondag 26 oktober tussen 15.00-20.00 uur. Deze tijden sluiten aan op de bezoektijden van het ziekenhuis.

Tram 2 rijdt van Kraayenstein naar halte De La Reyweg en weer terug.
Tram 3 en 4 rijden heen en weer van Zoetermeer via CS en de tramtunnel tot halte Brouwersgracht en weer terug.
Tram 6 rijdt van Leyenburg naar halte Tienhovenselaan, vervolgens via een kleine omleiding naar halte Delftselaan en volgens dienstregeling naar Leidschendam.

Tram 65 neemt een groot deel van de route van tram 3 en 4 in Den Haag over en rijdt via de Waldeck Pyrmontkade en de Loosduinsekade naar De Uithof.
Tram 7 rijdt van Leyenburg via Centraal Station naar De Savornin Lohmanplein en wordt ingezet als extra ondersteuning van tram 65.
Bus 52 vervangt tram 2 van Centraal Station naar Leidsenhage.