Persbericht | Den Haag, 11 december 2014
volgnummer 35

Extra ritten tram 1

Op maandag 15 december 2015 gaat de extra tram 1 voor het eerst rijden. Om dit moment te markeren hebben we de twee trams een bijzonder uiterlijk gegeven als gecombineerde NS-trein/HTM-tram. De eerste reizigers op deze tram zijn HTM directeur Jaap Bierman en NS directeur Commercie Hans Peters. Wil je daarbij aanwezig zijn? Dat is mogelijk op maandag 15 december aanstaande tussen 8.00 uur en 8.15 uur op de wachtlocatie van de tram aan de Laakkade in Den Haag op de hoek van de Laakweg en Slachthuisstraat (Plieger). Daarna gaat de tram naar Hollands Spoor om omstreeks 8.22 uur met de reizigers te vertrekken. In verband met de aansluiting op de dienstregeling wordt er niet gewacht, dus houd daar graag rekening mee. 

NS HTM tram

HTM rijdt vanaf 15 december 2014 met twee extra ritten in de ochtendspits op tram 1 tussen station Hollands Spoor en Scheveningen Noorderstrand. De trams worden ingezet om het grote aantal reizigers dat gelijktijdig met de Intercity aankomt, een goede overstap op de tram te bieden. NS en HTM houden onderling contact waardoor de extra trams op de intercity’s kunnen wachten en de overstapmogelijkheid verbetert.

“Een nieuwe stap in de samenwerking tussen HTM en NS, en meer gemak voor de reiziger” geeft HTM directeur Jaap Bierman aan. “We hebben gemerkt dat op sommige momenten in de ochtendspits gelijktijdig een aantal Intercitytreinen aankomen. Veel van die reizigers nemen tram 1 naar een bestemming in het centrum van Den Haag. Mede dankzij het stadsgewest Haaglanden kunnen wij dit onze reizigers bieden.” De trams zijn opgenomen in de jaardienstregeling van 2015.