Foto- en filmverzoeken

Voor het maken van foto’s of filmopnames heeft u toestemming nodig van HTM. HTM maakt gebruik van ruim duizend halten voor haar trams en bussen in de Haagse regio. Veel van de halten maken deel uit van de 'openbare weg'. Voor het maken van foto’s of filmopnames op deze halten is vanzelfsprekend geen toestemming nodig.

Er mag NIET gefilmd of gefotografeerd worden op onderstaande halten:

- de halten in de Haagse tramtunnel

- de halten van de RandstadRail vanaf station Den Haag Centraal in de richting van Zoetermeer en vice versa.

Wilt u op één van deze halten fotograferen of filmen dan heeft u toestemming van HTM nodig. Toestemming is ook nodig als u een tram of bus van HTM wil filmen of fotograferen. Toestemming kunt u aanvragen door het invullen van het aanvraagformulier. HTM zal vervolgens beoordelen of uw aanvraag wel of niet kan worden gehonoreerd. Hierbij kijken we onder meer naar de veiligheidsaspecten, de privacy van reizigers en/of medewerkers en het niet verstoren van de dienstregeling en/of HTM werkzaamheden.

Het is niet toegestaan om foto- en/of filmopnames te maken in een tram of bus binnen de tijden van de dienstregeling. Wilt u foto's of filmopnames in een tram of bus maken, dan kunt u via HTM Specials een tram of bus huren. De medewerkers van HTM Specials adviseren graag over de mogelijkheden. Bekijk de website van HTM Specials of bel met 070 - 384 8725.

Voor het maken van foto’s of filmopnames op de 'openbare weg' waar geen toestemming voor nodig is, vragen wij u er wel rekening mee te houden dat u:

- onze reizigers en de dienstregeling van tram of bus niet hindert

- de medewerkers van HTM niet interviewt of tegen hun wil herkenbaar in beeld brengt.

Op onze beeldbank staat beeldmateriaal dat rechtenvrij gebruikt kan worden.

There is not much printable on this page.